Renata Moravcová: Volám do salonů a ptám se, jak se daří

Kategorie: Na slovíčko

Mojekrasa

Věnuje se velmi delikátnímu odvětví kosmetické péče – epilaci. Renata Moravcová, zakladatelka české rodinné firmy Chardé (zastupující značku Alexandria Professional v ČR a SR a Yellow Rose Professional cosmetics v ČR), si přivezla zkušenosti ze dvou různých světů, Litvy a USA. Proč je při její práci důležitý individuální přístup a zručnost?

Říká se, že cukrová pasta Alexandria Professional je tak sladká, že máte chuť ji ochutnat. Už vás to samotnou někdy napadlo?

Přiznám se, že ano a dokonce jsem ji při školení v USA ochutnala. Je nejen sladká, ale také bezpečná při případné konzumaci. Obsahuje totiž pouze cukr, vodu, citron a výtažek z mízy akácie. Máme pět typů cukrových past, které se liší svou tvrdostí. Platí, že čím je kosmetička zručnější, tím měkčí pastu používá, a tím je také epilace příjemnější.

Jak náročné tedy je s pastou pracovat?

Je to jednoduší, než by se mohlo zdát, když víte, jak na to. V případě, že však kosmetička nezná správný postup a techniky, může jí dát práce s pastou pořádně zabrat. Jedná se totiž o rozpracovanou techniku, kterou není možné najít na žádném videu na YouTube. Já ji školím individuálně, abych měla jistotu, že kosmetička techniku dokonale zvládá. Pracuji tedy vždy jen s jedinou kosmetičkou, která si přivede svého modela nebo modelku. Většinou se jedná o partnera nebo kamarádku, takže během školení panuje skvělá nálada.

Je tedy podle vás individuální školení epilace cukrovou pastou lepší než skupinové?

Rozhodně ano a většina kosmetiček si individuální přístup chválí. Nemusíme řešit, jestli je někdo pomalejší, nebo rychlejší nebo má nějaké otázky. Někdo je také při školení ve skupině nesmělý a bojí se zeptat… To vše při individuálním školení odpadá. Můžu se kosmetičce plně věnovat, což vyhovuje jí i mně. Na prvním školení se kosmetičky seznámí s technikou a po ukončení jsme stále ve spojení a pracujeme neustále na zdokonalování epilační techniky a práce s cukrovou pastou. Kosmetičky se u nás navíc mohou účastnit i dalších školení a stále si prohlubovat znalosti a dovednosti, které ve většině případů vedou k získání nových zákazníků.

Komu a s čím jste díky individuálnímu školení pomohla naposledy?

Zrovna včera jsem navštívila náš kosmetický salon v Neveklově, který nabízí epilaci cukrovou pastou Alexandria Professional a trénovali jsme pánskou epilaci uší. Je to velmi vyhledávaná služba, kterou muži oceňují.

V čem je cukrová pasta Alexandria Professional výjimečná?

V první řadě na ní oceňuji, že se jedná o 100% přírodní a veganský produkt. Pasta chloupek dokonale obalí a změkčí jeho lůžko. Chloupek se vytahuje po směru růstu, což je méně bolestivé a nedochází k nežádoucímu zarůstání chloupků. Tato pasta zároveň neodstraňuje živé kožní buňky a nedochází k podráždění a zarudnutí pokožky. Epilace cukrovou pastou je velmi bezpečná, takže je vhodná i pro citlivou pokožku.

Slyšela jsem, že některé klientky při proceduře dokonce usnou. Tomu se mi ani nechce věřit.

Ano, je to pravda. Pasta není příliš horká, má příjemných 37 °C a pro některé klientky není vůbec bolestivá, takže u mě kolikrát usnou. Samozřejmě vždy záleží na citlivosti klientky a také na tom, na kolikáté epilaci je. Pokud chodí více než půl roku, většina chloupků je už ve stejné růstové fázi a chloupky navíc mají uvolněné kořínky. Vím, o čem mluvím, sama mám za sebou různé druhy odstraňování chloupků. Zkoušela jsem vosky, žiletky i roll-on a epilace cukrovou pastou si mě získala tím, že je téměř bezbolestná a přináší okamžitý efekt bez podrážděné pokožky.

Kde mohou kosmetičky najít informace o vašem školení?

Vše potřebné najdou na našich webových stánkách, na nichž jsou nejen informace o školení, ale také představení produktů, které jsou určeny pouze pro profesionální použití. Tyto produkty je možné zakoupit v našich proškolených partnerských salonech. Na stránkách jsou také doporučení pro péči o sametově hebkou pokožku.

Kromě školení a nabídky profesionálních produktů se věnujete také propagaci salonů. Je to tak?

Ano, součástí naší nabídky je také pomoc v oblasti marketingu. Našim salonům pomáháme s prezentací služeb a produktů tak, aby se produkty co nejlépe prodávaly a aby salony získávaly nové zákazníky.

Co vás na vaší práci těší nejvíce?

Jedná se především o práci s lidmi, kontakt a komunikace s profesionály v kosmetickém světě. Naplňuje mě, když jim mohu předat zkušenosti a dovednosti z oblasti epilace cukrovou pastou a pomoci jim rozšířit nabídku služeb v jejich salonu. Mám radost, když mi posílají fotky své práce, volají nebo píší, že je epilace baví a díky epilaci cukrovou pastou Alexandria Professional získávají nové klienty.

Co je podle vás klíčové k udržení klientely v salonech?

Naprosto zásadní je nezklamat zákazníka, udržovat kvalitu služeb, používat kvalitní produkty a především se neustále vzdělávat. Je také nezbytné reagovat na požadavky svých zákazníků. Ze zkušeností víme, že se neustále zvyšuje poptávka po epilaci cukrovou pastou, protože se jedná o přírodní produkt. Pro kosmetické salony je nabízení této služby velmi výhodné. Unikátní technika epilace navyšuje obrat a umožňuje nabídnout klientům kompletní péči. Jedinečnost naší epilace cukrovou pastou spočívá také v poskytování domácí péče o perfektně hebkou pokožku.

Epilace, zejména intimních partií, vyžaduje velmi citlivý přístup. Co je během takovéto procedury pro klienty i kosmetičky nejdůležitější?

Samozřejmě absolutní dodržování všech hygienických pravidel ze strany salonu a kosmetičky i jejich zajištění pro klienta. Kosmetička se neobejde bez perfektní znalosti techniky, kterou u nás najdete pod názvem L.A.BIKINI. Zcela klíčová je také důvěra v salon a kosmetičku. Většina klientů si nejdříve nechá epilovat jiné části těla. K intimním partiím se dostáváme postupně, až poté, co si klienti na techniku zvyknou a poznají prostředí i kosmetičku. Málokdy se stává, že by klient bez předchozí zkušenosti chtěl odstranit chloupky v intimních partiích.

Abyste se stala specialistkou v oblasti epilace cukrovou vatou, musela jste absolvovat náročné školení a získat certifikaci přímo u Alexandria Professional v USA. Jaký nejsilnější dojem jste si z této země odnesla?

V Americe, kde jsme absolvovala intenzivní čtrnáctidenní školení, mě uchvátil neskutečně profesionální přístup například v podobě dokonalých podrobných manuálů nebo schopnosti dohodnout se na všem. I nyní se kolikrát přes oceán dohodnu lépe s lidmi z USA než z Česka.

Renata Moravcová

  • Její firma Chardé, založená v roce 2014, zastupuje značku Alexandria Professional pro Českou a Slovenskou republiku a Yellow Rose Professional cosmetics pro Českou republiku.
  • Zaměřuje se na profesionální školení a rozvoj svých zákazníků (kosmetických salonů) prostřednictvím odborných školení.
  • Epilaci cukrovou pastou Alexandria Professional dnes v rámci svých služeb nabízí díky individuálnímu školení, které doposud absolvovalo více než 100 kosmetiček.
  • Nejhezčí moment kariéry: otevření našeho nového školícího centra Akademie krásy v Říčanech u Prahy
  • Životní krédo: kvalita je důležitější než kvantita

Mohlo by vás zajímat:

Fotografie

Komentáře