Startuje 15. ročník nezávislé soutěže Czech and Slovak Hairdressing Awards 2016

Kategorie: Kadeřník roku

Mojekrasa

Kadeřník roku – NEXT LEVEL! Patnáctý ročník mezinárodně uznávané soutěže Czech and Slovak Hairdressing Awards neboli Kadeřník roku startuje 1. února 2017. Schwarzkopf Professional v něm odevzdá 14 pomyslných oskarů – třináct v jednotlivých kategoriích + ocenění nejvyšší – Kadeřník roku 2017. Jeho posledním držitelem je Misha Čadková z Misha / hair studia, která zvítězila se svojí dámskou kolekcí.

Soutěž Kadeřník roku, neboli Czech and Slovak Hairdressing Awards, je prestižní a nezávislou kadeřnickou soutěží, které se může účastnit každý kadeřník z České republiky a Slovenska, bez ohledu na značku, se kterou pracuje. Soutěž má naprosto anonymní systém hodnocení, který probíhá na základě zaslaných fotografií. Všechny soutěžní kolekce a jednotlivé fotografie jsou označené pouze anonymními kódy, a mezinárodní porota tak hodnotí kadeřnickou práci bez znalosti autora, který kolekci vytvořil.

Organizátorem soutěže, která vznikla v roce 1985 ve Velké Británii a v současnosti se koná v desítkách dalších zemí celého světa, je Schwarzkopf Professional, divize mezinárodní společnosti Henkel. Česká a Slovenská republika jsou stále jedinými zeměmi Střední Evropy, které soutěž pořádají.

Snadnější rezervace na salony-krasy.cz díky novému rezervačnímu systému

Letošní ročník je unikátní v tom, že ve stejném roce dochází k vyhlášení soutěže i jejích výsledků. Lucie Záhorcová, organizátorka soutěže a PPS Managerka Schwarzkopf Professional, k tomuto dodává: „Již v roce 2012 jsme se rozhodli, že zvolíme koncept konání Kadeřníka roku jednou za dva roky. Vítězům za danou dobu stihne opadnout prvotní vlna euforie a začínají přemýšlet o nových kolekcích. Účastníci, kteří nedosáhli na vítězné posty, zatím získají potřebnou inspiraci a chuť do nové soutěžní tvorby. Pro mnoho salonů je stálá účast v soutěži prestižní záležitostí, ale také velkou finanční, pracovní a energetickou investicí. V tomto nastavení tak získají salony větší prostor na investování finančních prostředků také do svého rozvoje, vzdělávání apod. Tento koncept se natolik osvědčil, že ho o rok později převzali i okolní státy. A abychom se celoevropsky sjednotili, rozhodli jsme se vyhlásit Kadeřníka roku již v roce 2017 stejně jako další evropské země.“

Více o podrobných podmínkách a pravidlech naleznou soutěžící na webových stránkách www.hdainfo.eu a ve vstupní brožuře distribuované obchodními zástupci Schwarzkopf Professional po 1. únoru 2017.

Soutěžící mohou posílat přihlášky a své práce od 1. února až do 31. července 2017. Musí se jednat o práce vytvořené exkluzivně pro Czech and Slovak Hairdressing Awards 2017 odpovídající všem soutěžním pravidlům.

Odborná a novinářská porota zasedne v srpnu 2017 a výsledky budou vyhlášeny 11. listopadu 2017 na slavnostním galavečeru ve Foru Karlín v Praze.

Fotografie

Komentáře