Svatební trendy 2021

Kategorie: Make-up a líčení

Mojekrasa

Podívejme se na svatební trendy pro rok 2021. Bude opět převládat jednoduchost, elegance, čistota, radost a volnost s převládajícími přírodními motivy. Trendem je minimalismus, udržitelnost, přirozenost, uvolněnost a přírodní materiály.

V tomto článku Vás seznámíme s trendy pro rok 2021, triky, tipy a zkrátka, jak se na tento výjimečný den připravit.

Co nám říká Simona Simona Bártová jako profesionální vizážistka a lektorka v Make-up Institute Prague. Letošnímu roku vládne elegance, romantika i avantgardnost!

Když se blíže zaměříme na elegantní look vládne mu uhlazený účes s uzlem na šíji, který vhodně doplní elegantní šaty. Kytice v kombinaci zářivé fuchsiové a vínové se hodí třeba na podzimní svatbu. Nesní chybět výrazná rtěnka, která je sladěná s květinami – na svatbu zvolíme neslíbatelnou variantu Lip Stain značky KRYOLAN, která vydrží nejen první manželský polibek.

Nesmí chybět hedvábná pleť, kterou dosáhneme použití podkladové báze značky Make Up For Ever – nezapomeňme na zářivé kontury, kterých dosáhneme pomocí konturovacích pudrů značky PARISAX.

Nezbytností pro výdrž make-upu je fixace, pro nás jasná volba fixační sprej KRYOLAN.

Podívejme se na romantický look, kde nevěstu zdobí něžný výčes ze zvlněných vlasů, odhalující krásnou šíji nevěsty, jemné líčení v přírodních tónech béžové a meruňkové- pod oční stíny je použitý voděodolný gel jako báze značky KRYOLAN.

Dominuje zářivá pleť – bez ikonického rozjasňovače KRYOLAN Shimmering Even Foundation jsme se samozřejmě neobešly. Modelace tváře je velmi jemná, tvářenka je růžová se zlatavým leskem. Linku jsme zvolily tmavě hnědou která je voděodolná a to HD cream liner KRYOLAN, rtěnka je v přirozeném svěžím odstínu ve které nám pomohla paleta rtěnek Lip rouge palette KRYOLAN.

A nesmí chybět krásný avantgardní styl Divoká krása nespoutaných vln s originální čelenkou nás inspirovala k zářivému a svůdnému líčení v odstínech pavích per, které jsme vyčarovaly pomocí krásných sypkých HD pigmentů KRYOLAN. Rovněž zde byl použit voděodolný gel značky KRYOLAN, který zaručí jejich stálost po celý den i noc. Rty jsou v tělovém odstínu a oči orámovány černou tužkou – styl pro odvážné nevěsty, které lákají nové trendy.

Pokud by Vás zajímalo absolvovat kurzu svatební líčení, tak Make-Up Institute Prague, kde právě Simona Bártová lektoruje, nabízí nyní ONLINE makeup kurz s trendy 2021 na svatební makeup. Bližší informace naleznete na makeupinstitute.cz

Nesmíme zapomenout na svatební květiny, zde nám přispěla floristka Katarina Carda – BELIEVE IN UNICORNS

Pro ni jsou trendy v oblasti květin jasné – Sušené kytice přírodních i barvených rostlin zažívají znovuzrození. Od slaměnek, lučních bylin a travin, přes klasické růže až po exotické rostliny a květiny. Samotné nebo kombinované s živými květy. Dříve byly v zimních obdobích jedinou možností a teď se k nim nevěsty rády obrací i v letních měsících. Důvody jsou jasné, vydrží, nemusíte se stresovat, jestli neuvadne nebo rozkvete, odpadá zařizování těsně před svatbou a po svatbě zůstane stejně krásná na památku. Barvičky, přirozenost, hravost, vůně: asi to je spojené s tím, co se teď kolem nás děje. Hledáme něco veselého a hravého, co nám zvedne náladu, rozsvítí den. Pryč jsou pastely a „nuda“ učesaných kytic. Zajímavé tvary, barvy, neokoukané druhy, netradiční kombinace a vůně! Už jsme na to téměř zapomněli, ano, květiny voní. Najdete je v kvalitních květinářstvích a u lokálních pěstitelů. Každá kytice by měla obsahovat něco voňavého, co se navždy zapíše do paměti a spojí se svatebním dnem. Navíc se vzpomínka probudí s každým dalším přivoněním, třeba k výročí. Přirozenost a umění floristů, kteří dokáží aranžovat květiny do kytice jakoby ledabyle rostly z ruky, to jsou trendy ve floristice spojené s obecnými trendy v lifestyle. Návrat k přírodě a hledání štěstí v trvalých hodnotách.

Ruku v ruce jdou s květinami i svatební dekorace!

Na toto téma nám poradila Pavlína Mikešová, majitelka Svatebního krámku.

Bohostyl – nikoho nepřekvapí, že top styl loňského roku se dere do popředí i letošní rok. Nevěsty si tento styl velmi oblíbily pro svou hravost a nesourodost.

Rustikální styl – kraloval několika uplynulým sezónám a stále je velmi oblíben. Je to pochopitelné. Statky, mlýny a farmy jsou mezi nejžádanějšími lokalitami i letos. Nevěsty snaží rustikální styl něčím oživit, odlišit. Ať už v kombinaci s nějakou barvou, nejvíce se zlatou.

Mikro svatby – trend, který už zde pomalu byl, ale vynikl až díky situaci ohledně vzniklé epidemie koronaviru. Část snoubenců si nechtěla nechat svůj velký den vzít a tak uspořádali takovou svatbu, kterou vzhledem k opatření mohli.

Chill out zóna/relaxační koutek – hosté se chtějí na svatbě ne jen bavit, ale také mít možnost si odpočinout. Připravte jim deky a polštáře, kde si můžou zout na chvíli boty, natáhnout nohy a načerpat síly na večer. Přistavte k tomuto koutku Prosseco autíčko, Kafe kolo, zmrzlinový stánek nebo stánek s cukrovou vatou a hosté budou o Vaší svatbě mluvit ještě dlouho poté.

A na závěr něco sladkého!

Když se zamyslíme nad aktuálními trendy ve sladkém svatebním občerstvení a zároveň nad požadavky zákazníků, největší zájem je o dorty a dortíky s něžnými barvami, jemnými příchutěmi a „živými“ dekoracemi. Trendy jsou stále jedlé květy a všeobecně čerstvé svěží zdobení, třeba ovoce. Zároveň zákazníci čím dál tím více preferují i klasické chutě, jako je čokoláda, vanilka, nebo red velvet, jejich chuť je známější a občerstvením potěší všechny přítomné generace. Velkým trendem jsou sam otřejmě tzv. sweet bary, kde je možné ochutnat více forem a příchutí sladkého občerstvení. Cupcakes se totiž hodí jak jako hlavní „svatební dort“ tak i jako doplněk sweet baru tvrdí Adéla Hanzlíková majitelka 50cupcakes.

A co šaty? To nejdůležitější nakonec. “V letošní sezóně nadále pokračuje ústup princeznovských šatů a světu stále vládne boho", dodává majitelka MAYA svatebního salonu.

Fotografie

Komentáře