Vyzkoušeli jsme: Mandlové krémy

Kategorie: Recenze produktů

Mojekrasa

Znáte mandlový olej? A zkoušeli jste již někdy krém s obsahem mandlového oleje? Ne?! Tak ho určitě zkuste, Vaše pleť Vám bude vděčná! Dnes se podíváme na pár typů na krémy, které tento olej obsahují a které jsem pro vás osobně otestovala.

Mandlový olej, který všechny tyto krémy obsahují, je složka, která opravdu prospívá mé suché pleti a proto vám o něm něco málo napíšu. Tento olej se získává z mandlí lisováním za studena a obsahuje plno pokožce prospěšných látek (jak víme, mandle obsahují plno vitamínů, minerálů a nenasycených mastných kyselin) a proto je vhodný jak k užití vnějšímu, při péči o pokožku, tak ke konzumování právě v surové formě jader. Tento olej je vhodný pro velmi citlivou a suchou pokožku, zvláště pak stárnoucí, protože nevyvolává alergické reakce a kůži zklidňuje a dodává jí vláhu. Je vhodný i k ošetření různých kožních problémů, jako jsou ekzém, lupénka či hrubší kůže. Aktivně totiž proniká do podkoží a intenzivně hydratuje a regeneruje. Můžete ho použít i k léčbě spálenin, po opalování či na vlasy. Zní to skoro jako zázrak, že? A musím přiznat, že pro mě také je, krémy s mandlovým olejem jsou mé nejoblíbenější, protože mám pokožku suchou (krom čela) a také by se dalo říct, že již stárnoucí, neb po 30 začíná pleť viditelně ochabovat a je potřeba ji intenzivněji vyživit.

Tradiční madlový krém ultramastný – Ryor

Tento velmi hutný krém bílé barvy je vhodný na hodně suchou pokožku, která potřebuje dodat vláhu a ochránit před vnějšími vlivy. Osobně jsem tento krém používala hlavně v zimě a na noc, protože je velmi mastný. Nicméně přesto se do pleti pěkně vpije, i když zanechá trochu mastný film. Pokožku ale krásně vyhladí a hydratuje a v zimním období ho můžete směle použít i pod makeup. Doporučila bych ho na pleť suchou, na mastnou, či normální, by byl pravděpodobně až moc výživný a mastný. Obsah je 50 ml a cena kolem 90Kč, určitě ho mohu doporučit a na podzim ho pořídím znovu.

Mandlový krém original pro suchou pleť – Regina

Regina je ne příliš rozšířená česká značka, což je dle mého názoru docela škoda, protože co se týče pleťové kosmetiky, dělá velice zajímavé výrobky za zajímavou cenu – připomeňme si například klasický jelení lůj. Musím říct, že s tímto krémem jsem nešlápla vedle. Je jemný a voní klasicky krémově, žádná nepříjemná parfemace, ale krémová vůně, na kterou jsme zvyklé už z dob našich maminek a babiček. Krém je bílý a velmi hutný, o něco méně, než ultramastný Ryor, ale přesto dost. Proto bych ho doporučila spíše na zimu nebo na noc a jen pro sušší typy pleti, pokud máte mastnou, bude vám to dělat paseku a budete se lesknout. Co se týče vlastností, jednoznačně ho doporučuji, krásně hydratuje, zvláčňuje a vyhlazuje moji pleť, která zůstává hydratovaná po celý den. U mě má tedy jedničku s hvězdičkou a navíc cena kolem 90Kč za 45g mi přijde příznivá.

Výživný krém s mandlovým olejem pro suchou a citlivou pleť – Ryor

Lehčí bráška tradičního ultramastného krému od Ryoru. Tento výživný krém s mandlovým olejem mi přijde jako odlehčená verze toho tradičního ultramastného a je jako dělaná právě na léto, kdy nepotřebujete pleť mastit tolik. Do mé pleti se dobře vsakuje a nezanechává mastný pocit, přitom je pokožka vláčná a krásně hydratovaná. Ačkoliv je určen pro suchou pleť, myslím, že kdokoliv se nemusí bát ho zkusit, nepřijde mi, že by nějak pleť zatěžoval nebo zmastil. Ze všech testovaných je nejlehčí a proto si myslím, že je i nejunivezrál­nější, protože ne každý má pleť suchou či stárnoucí a tak tohle by mohla být dobrá volba. Je totiž fajn i pod makeup a přijde mi, že má takovou lehce svěží vůni. I tento krém rozhodně doporučuji, cena kolem 90Kč za 50 ml je také velmi příznivá.

Výživný noční mandlový krém na velmi suchou a citlivou pleť – Bione cosmetics

Málokdo ví, že tahle čistě přírodní kosmetika byla dřív jedna a táž značka jako Ryor. A na kvalitě je to znát, i tento krém můžu jedině pochválit. Je nadupaný dalšími výživnými látkami jako je panthenol, koenzym Q10, lipoamin a vitamíny A a E. Musím říct, že na pleti je také ohromně příjemný, je o maličko mastnější, než Ryor, ale zase o dost méně mastný, než ultramastný Ryor, přirovnala bych ho, co do konzistence, k tomu od Reginy, ale Regina je maličko hutnější. Na pleti je velmi příjemný, zanechává ji vláčnou a vyživenou, trvá mu o trošku déle, než se vsákne, takže bych ho doporučila spíše opravdu na noc, či na víkend, kdy se nechystáte honem nanášet makeup. Vůně je příjemná, nedráždivá, klasická krémová. Prostě nemám, co bych vytkla, je moc fajn a cena ještě víc, kolem 70Kč za 51ml. Ze stejné řady je krém denní a ten bude jistě také stát za vyzkoušení.

Náš názor

Co říct závěrem a jaký je verdikt? Opravdu nevím, který je nejlepší, všechny krémy jsou totiž opravdu skvělé a moc mi vyhovují, kdo má pleť hodně mastnou, asi to nebude nic pro něj, maximálně ten lehčí s mandlovým olejem od Ryoru, ale vy ostatní si určitě nějaký mandlový krém kupte, budete se divit, jak hydratovanou, jemnou a hladkou pleť, budete mít!

Vaše Petra

Zdroj obrázků: ryor.cz a google.cz

Fotografie

Komentáře