Vyzkoušeli jsme za vás: Voono hydratační kondicionér pro krásne vlasy

Kategorie: Recenze produktů

Mojekrasa

Česká značka Voono se na trhu poprvé prosadily díky svým přírodním barvám na vlasy. Teď už ale vašim kadeřím dodá nejen barvu, ale i péči. Jaký je jejich nový kondicionér?

Voono je velmi sympatická česká značka, která si zakládá nejen na přírodním složení svých produktů, ale i na celkovém etickém přístupu. Dbá na to, aby lidé žili v souladu s přírodou a samozřejmě netestuje svoje produkty na zvířatech.

První zmínku o Voono jsem zaznamenala v době, kdy se začalo mluvit o jejich přírodních barvách na vlasy. Barvy na vlasy Voono nabízejí širokou škálu odstínů a jsou tak ideální variantou jak pro striktní milovníky přírody, tak pro ty, kdo chtějí od chemických barev přejít k něčemu lepšímu, ale zároveň nechtějí dělat kompromisy stran kvality. Výhodou barev značky Voono je to, že zároveň o vlasy pečují, dodávají jim lesk a navracejí sílu.

Kompletní péče o vlasy jsme se ale dočkali teprve poměrně nedávno, kdy ve Voono představili svůj vlastní šampon a kondicionér. Minimalistické balení s černými písmeny krásně souzní s celkovým pojetím značky a balení s pumpičkou jistě potěší každého, kdo má praktického ducha.

O balení to ale tolik není, důležitý je obsah. Já mám spousty zkušeností jak s konvenční, tak s přírodní vlasovou kosmetikou a málokdy jsem se setkala s kondicionérem, který by moje jemné vlasy vyživil a vyhladil, ale zároveň je nezatížil a neumastil. To je podle mě pro přírodní značky velká výzva a vybalancovat obsah přírodních olejů a dalších výtažků tak, aby kondicionér byl „tak akorát“ je podle mě poměrně složité.

Kondicionér si mě získal svou krásnou vůní, kde cítíte kombinaci citrusů a bylin, jako je rozmarýn a levandule, kterou já osobně miluji. Jeho konzistence je středně hustá a dobře se na vlasy nanáší. Nechávám jej vždy působit kolem dvou až pěti minut.

První věc, které jsem si všimla, bylo to, že kondicionér skutečně vlasy nezatížil, nebyly zplihlé ani mastné, naopak jim dodal svěží a lehký pocit. Vlasy ovšem byly taky krásně lesklé a opečovávané. Pokud máte poškozené či barvené vlasy, myslím, že bude naprosto skvělý a dostačující. Nemusí se jej bát ani vlasy jemnější.

Takže jak to je, jeden kondicionér skutečně „káže všem“? Zdráhám se tvrdit, jestli vůbec může existovat jeden produkt, který bude vyhovovat úplně všem typům vlasů. Tento hydratační kondicionér však jistě pokryje celkem široké vlasové spektrum a myslím, že rozhodně stojí za pozornost.

Čtěte také

Fotografie

Komentáře