Vyzkoušeli jsme za vás: Color Lounge by Klier

Kategorie: Recenze a testy salónů

Mojekrasa

Jak vypadala a probíhala naše návštěva Color Lounge by Klier na pražském Chodově? To pro vás zkusila přímo zakladatelka Salony-krasy.cz, Lucia Krivdová, která absolvovala „mini proměnu“. Co myslíte, šlo o pouhé stříhání, barvení a foukání?

Do salonu Color Lounge by Klier jsem šla s tím, že nemám žádnou konkrétní představu, jaký střih či barvu zvolit. Potřebovala jsem změnu a vlasy „odlehčit“. Věděla jsem ale, že moje vlasy jsou oříškem pro každou kadeřnici. Jsou husté, pevné a kudrnaté. Nechci trávit hodiny jejich úpravou. I když si je pravidelně foukám přes kulatý kartáč, vlasy musí vypadat upraveně i bez narovnání. Byla jsem zvědavá, jak si v salonu s touto diagnózou poradí. Paní kadeřnici jsem poskytla dost široký prostor na realizaci. Jak si s tím poradila?

Salon Color Lounge by Klier se nachází v nové části OC Chodov v Praze. Je výborně dostupný, přímo z metra C, stanice Chodov. Byl otevřen teprve v listopadu 2017 a vzhledem k opěvovanému interiéru jsem se do opravdu na návštěvu salonu těšila.

Hned na začátku jsem se uvítala s paní Martinou Fialovou a Veronikou Dubovou. Zhodnotila moje vlasy a domluvily jsme se na jejich zkrácení a prostřihání (moje úleva). Dále dobarvit odrosty (i šediny) a hlavně zanechat přirozenou barvu. Zaměřili jsme se na péči, které u kudrnatých vlasů není nikdy dost. Nejvhodnějšími produkty pro barvu i péči mého typu vlasů, jsou od Paula Mitchella (paní kadeřnice zvolila barvu překrytí šedin s přírodní složkou + Schwarzkopf fibreplex pro hydrataci).

Moje vlasy mají sklon ke krepatění. Proto jsme volili produkty, které vyrovnávají vlhkost vlasů, mají silní anti-frizz účinek a vlasy tak snáze odolávají okolnímu vlhku. (MirrorSmooth® shampoo – šampon je bez parabenů, bez sulfátů. Obohacen o exotické oleje, výtažek ze zázvoru, protein.)

Následně přebytečnou vodu z vlasů paní kadeřnice absorbovala nahřátým ručníkem a aplikovala intenzivní kůru složenou z HydraTriplex treatment – jedná se o kůru jen pro profesionální použití, bohatou na zeleninový protein a výživné exotické oleje. Dopřála jsem si 10 minut působení v teple pod klimazonem. Ten vlas otevřel a všechny živiny a vitamíny se tak snadněji vstřebávaly. Po vymytí vodou doplnila ještě Mirror Smooth kondicionérem. Je bez parabenů a dodává vlhkost. Okamžitě vlasy rozplétá, propůjčuje také brilantní lesk pro finální vzhled.

Následovala nejpříjemnější část, a to masáž vlasové pokožky a hlavy. Příjemná hudba a tlumená světla udělaly své. Po masáži jsem se cítila zrelaxovaná, připravená na dokončení střihu, který jsme započali ještě po prvním umytí. Vlasy jsme nejdříve zkrátili o přibližně 7 cm Řeknu vám upřímně, tohle potřebovali nejenom moje vlasy, ale i hlava. Ne nadarmo se říká, že nový účes je lepší než terapie u psychologa a je z vás zbrusu nový člověk!

Na masáž vlasové pokožky kadeřnice použila Super Strong hair lotion. Obsahuje komplex přírodních složek, které posilují vlasy a působí proti jejich lámání. Z pokožky se nevyplachuje. Před foukáním promnula do vlasů Super Skinny Serum urychlující schnutí vlasů. Pečuje o vlasy a uzavírá jejich povrch. Je ideálním pomocníkem v péči o nepoddajné vlasy se sklonem ke krepatění.

Finální tečkou bylo jen lehké postříkání lakem – mlhou z řady Awapuhi Wild Ginger. Neubírá na hydrataci (spíše naopak), o vlasy pečuje a pružně fixuje vlasy a dodává lesk.

Zajímavosti a moje postřehy ze salonu Color Lounge by Klier

  • Šampon s vodou pořádně rozmíchat ještě před nanesením na vlasy. Docílíte tak rovnoměrnější nanášení.
  • Šamponovat vlasy, až do doby, kdy je voda z vlasů průzračná. Vlas se přirozeně uzavře a barva se předčasně nevymyje.
  • Šampon pořádně vymýt, aby vlasy nebudili dojem mastných vlasů a pokožka hlavy nezačala svědět (mohou se tvořit lupy). Vlasy by měly „drhnout“. V tom momentu víme, že je šampon z vlasů dole.
  • Vlasy po umytí česat opatrně a od konečků. Případné uzlíky tak mohou snáze sklouznout po rozčesaných rovných vlasech.

Fotogalerie je plná obrázků, jak jsem si užívala, doufám, že je pohoda patrná na první pohled. Jak se vám líbí nový střih? Budu ráda za vaše komentáře pod článkem.

Hodnocení Salony-krasy.cz:

Ošetření I samotný pobyt v salonu Color Lounge by Klier jsem si moc užila. Od momentu, kdy jsem vstoupila do krásných prostor salonu jsem byla opečovávaná a celá „proměna“ probíhala v příjemné až přátelské atmosféře. Během pobytu jsem se dozvěděla spoustu informací, které mi pomůžou i při domácí úpravě vlasů a výběru produktů. Profesionální péče, úsměv a klid byl přesně to, co jsem v hektických předvánočních dnech potřebovala. Děkuji za nový účes a nový pocit! Za sebe mohu salon Color Lounge by Klier vřele doporučit všem, kteří se v účesech hledají nebo potřebují poradit s péči.

Lucia Krivdová

Zakladatelka Salony-krasy.cz

Čtěte také:

Fotografie

Komentáře