Vyzkoušeli jsme za vás: Oligodermie – jemné sérum pro citlivou pleť

Kategorie: Recenze produktů

Mojekrasa

Občas to chce dopřát si trochu luxusu. O pokožku je však nutné pečovat nejen pravidelnými návštěvami vašeho oblíbeného salonu, ale je potřeba se jí věnovat také doma.

Oligodermie je značka, která je poměrně neznámá, pokud se nepohybujete ve vodách luxusní salonní kosmetiky. Tato značka je však ve světě více než proslulá. Založil ji Dr. Jean-Jacques Legrand, francouzský lékař, jež stál u zrodu estetické medicíny v Paříži a založil první kliniku estetické chirurgie na světě. Značka Oligodermie existuje již čtyřicet let a snaží se přenášet do péče o pleť ty nejnovější vědecké poznaky.

V sortimentu Oligodermie naleznete spektrum přípravků pro profesionály i domácí použití. Můžete tak skvěle kombinovat pravidelné návštěvy salonu s domácí péčí, a dosáhnout tak maximálních výsledků.

Oligodermie nabízí skutečně velice široké spektrum pečujících přípravků, které pokryjí všechny kroky vaší běžné denní rutiny a každý typ pleti si vybere to, co potřebuje. Já jsem testovala Oligodermie Pampering serum neboli rozmazlovací sérum pro citlivou pleť – už ten název zní velmi slibně, rozmazlování si zaslouží každá pleť.

Moje pokožka je trochu vrtošivá a snadno reaguje na vnější podněty, ať už jde o zátěž vnějšími faktory, jako je počasí, mechanické podráždění nebo například pravidelná aplikace čisticích masek. Velice rychle zrudne a někdy se vytvoří také otoky. Byla jsem proto zvědavá, co s ní sérum od Oligodermie provede.

Konzistenčně se jedná o velmi lehký narůžovělý gel, který na tváři mírně chladí. Obsahuje tzv. Dermocalmine – extrakt z pijavic, který pomáhá chránit pokožku proti projevům přecitlivělosti a posiluje stěny kožních kapilár. Sérum zároveň slibuje silný protizánětlivý, anti-age a antioxidační efekt.

Výsledky jsem začala pozorovat přibližně po dvou týdnech. Při použití séra na noc byla pokožka ráno o poznání vyhlazenější, klidnější a méně „zmačkaná“. Také nebyla tolik vysušená a celkově vypadala mnohem živěji, netrápily mě ani otoky v okolí očí.

Sérum jsem občas používala i na den, v případě, že jsem očekávala náročnější aktivity a je pravda, že zmírnilo podráždění pokožky například od silného větru. Velmi jsem si jej oblíbila po aplikaci čisticích jílových masek, kdy dokázalo pokožku velice rychle zbavit zarudnutí a nepříjemného pnutí. Pokožka byla po aplikaci krásně hebká a jemná.

Myslím, že se jedná o skvělý produkt pro ty, které trápí nevyzpytatelná pokožka. Zároveň jej také ocení pleť, které chybí hydratace a oživení – což je něco, co se čas od času hodí každé z nás.

Fotografie

Komentáře