Zvládne chemický peeling vyřešit vaše akné, pigmentové skvrny, vrásky či jizvičky?

Kategorie: Péče o pleť

Mojekrasa

Chemický peeling je jednou z dermatologických procedur, na které může jít babička, matka i pubertální dcera. Z tohoto hlediska jde o unikát, který řeší vrásky i akutní akné. Chemický peeling je oblíbená estetická procedura zaměřená na pokožku.

Je rychlý a řeší řadu problémů současně. Zabírá na vrásky, akné, jizvy, jizvičky po akné, rozšířené póry, pigmentové skvrny a hyperpigmentaci v rámci bělení pleti. Jako bonus dostanete vyhlazení, omlazení, rozjasnění, hydrataci a barevné sjednocení pleti. Chemický peeling vám nabídne specializovaný kosmetický salon, plastika, dermatologie či kožní klinika.. Specialisté s vámi proberou i možné kontraindikace.

Chemický peeling

Chemický peeling je klasickou procedurou korektivní dermatologie. Původ má ve starověkém Egyptě, kdy se ženy koupaly v kyselém mléce a červeném víně pro zjemnění a oživení pokožky. Dnes se na pleť aplikují ovocné kyseliny, které pokožku do určité hloubky naruší. Mezi peelingy je rozdíl zejména v hloubce provedení chemického peelingu. Hlubší bývá účinnější, má rychlejší výsledky a vyžaduje delší hojení. Povrchové peelingy se provádí přípravky s nižší koncentrací ovocných kyselin. Celá procedura zabere 30 minut a cena se odvíjí od typu kúry.

Chemický peeling a jeho účinky

Po aplikaci chemického peelingu se postupně odlučují jednotlivé buňky povrchové vrstvy kůže a pak jsou nahrazovány svěží vrstvou buněk. Odtud je odvozen název peelingu, neboť peel je v překladu loupat se. Chemický peeling lze použít na různé projevy stárnutí kůže, nerovnoměrné pigmentace, jemné vrásky, akné vulgaris, ploché virové bradavice i milie, což jsou malé a tuhé pupínky na pleti s bílou hlavičkou. Vznikají hlavně na obličeji, když se odumřelé kožní buňky zachytí pod povrchem kůže.

Jak a kterou metodu chemického peelingu zvolit?

Další účinky chemického peelingu

Výrazně zjemňuje povrch pleti, sjednocuje její barvu, vyrovnává její nerovnosti a podporuje celkovou hydrataci, omlazení i jiskru pleti. Procedura trvá okolo půl hodiny a je třeba počítat s tím, že by se měla 3× až 6× opakovat. Pak je výsledný efekt dlouhodobější. Zjemní hrubou pleť, odstraňuje projevy stárnutí, působí na poli photoagingu, tedy předčasného stárnutí pokožky způsobeného slunečním zářením. Umí odstraňovat sluneční, stařecké a pigmentové skvrny. Je tedy výborný i na bělení pleti.

Chemický peeling a pigmentové skvrny

Chemický peeling pomáhá zmírnit pigmentové skvrny, ale pokud je máte na tváři již dlouho a jsou hluboko usazené, chemický peeling vám nemusí sloupnutím svrchní vrstvy kůže pomoci. Pak je vhodnější klasický laser nebo IPL. Chemický peeling se nedoporučuje při akutní infekci, zánětu, při oparu, ekzému, poraněné pleti, sklonu k jizvení a alergii na složku v chemickém peelingu. Proceduře musí vždy předcházet konzultace s lékařem či specialistou, který ji bude provádět.

Co byste měli vědět o chemickém peelingu?

Chemický peeling a cena

Cena jedné procedury se pohybuje asi od 800 do 2000 korun českých v závislosti na místě a rozsahu ošetřované oblasti.

Hledáte salony, které provádí chemický peeling v Praze nebo Brně?

Podstoupili jste chemický peeling? Podělte se o vaši zkušenost v komentáři pod článkem! Pomůžete tak dalším uživatelům, kteří zvažují chemický peeling.

Jaké mají uživatelé zkušenosti s chemickým peelingem? Sledujte diskusi na salony-krasy.cz

Komentáře