Microblading v Praze zažívá seriózní BOOM

Kategorie: Obočí

Mojekrasa

Microblading v Praze najdete na čím dál více místech, poskytujících kosmetické služby. Jedná se o jednu z technik permanentního make-upu (dále jen PMU – pokročilejší definice zde). V následujícím článku představíme obě metody, jakým způsobem probíhají, v čem se liší nebo jaké mají přednosti.

Microblading jako metoda PMU

PMU funguje na stejné bázi jako běžné tetování za pomocí strojku, ale s několika dalšími rozdíly. Oproti klasickému tetování se nejedná o tak velký a hlavně trvalý zásah do organismu, jelikož vpichování pigmentu probíhá za použití jemnějších jehliček a v nižší hloubce, kterou lze upravovat. U každé pacientky je samozřejmostí použití jednorázových a sterilních jehliček. Trvanlivost zákroku se pohybuje od 1 do 4 let, což podporuje možnou budoucí změnu tvaru nebo barvy.

Využití PMU

· Rty – zvýraznění kontury rtů, korekce nevhodného tvaru či velikosti (optické zvětšení či zmenšení), korekce poškozených rtů například zjizvením

· Po onkologickém onemocnění prsou a jejich transplantaci, lze touto metodou namodelovat prsní dvorec, a tím efektivně vyobrazit přirozený vzhled.

· Své uplatnění najde metoda i při kožním onemocnění vitiligo (ztráta pigmentace).

· Oční linky – lze tetovat horní i dolní linky z důvodu zvýraznění očí

· Obočí – plné vykreslení, stínování, existují i nové techniky jako microblading, jimiž lze doplnit obočí jednotlivými chloupky

Co je microblading?

Jak již bylo řečeno, jde o ruční techniku PMU za použití čepelky s tenkými hroty. Výhodou této techniky je vykreslování pouze jednotlivých chloupků, a tudíž lze doplnit pouze část vypadaného či zesvětleného obočí. Vaše obočí je nedílnou součástí výrazu, a proto je důležité v první řadě dbát na jeho přirozenost, což tato metoda splňuje. Pokud se rozhodujete, zda proceduru podstoupit, můžete si udělat obrázek dle několika základních sdělení.

· Dokreslování jednotlivých chloupků vypadá přirozeně · Díky anestetikům poměrně nízká bolestivost · Okamžitý efekt · Výběr z celé řady přírodních a hypoalergenních pigmentů · Nejdříve po 1 měsíci lze provést korekci a jiné změny

Výběr ideálního tvaru a barvy

V rámci konzultace převážnou dobu věnujete pozornost otázce jakou zvolit barvu a vykreslit ideální tvar, který musí být co nejpřesněji vyměřený. Z hlediska estetiky musí korespondovat s vaší tváří a celkovým výrazem. Barvu většinou doporučuje kosmetička podle odstínu pleti a vlasů. Výsledný odstín posuzujeme podle barvy vlasů na temeni, kde se nejlépe určuje teplý nebo studený podtón.

Průběh

Obě metody se liší pouze použitím tetovacího strojku s jehlou u klasického PMU a ručního využití čepelky s hroty u microbladingu. V každém případě by měl být průběh totožný. Totéž platí pro dobu hojení a péči po zákroku.

  1. Před samotným zákrokem probíhá konzultace, kde si s kosmetičkou doladíte barvu pigmentu nebo tvar obočí.
  2. V dalším kroku vám předkreslí domluvený tvar a provede lokální anestezii speciálním krémem.
  3. Po znecitlivění přichází na řadu tetování, kdy se do kůže vykreslují jednotlivé chloupky a nanáší pigment.
  4. Po ukončení procesu nastává seznámení s péčí o pigmentované místo. Mezi základní předpoklady správného pečování o vaše obočí patří udržovat ho v čistotě, nenamáčet, neodlupovat stroupky násilím, prvních pár dní nepoužívat líčení, dodržovat hygienická pravidla a neprodukovat fyzickou aktivitu.
  5. Výsledek mnohdy vypadá tmavší, než jaká byla vaše představa, což způsobuje mísení pigmentu s krví, ale s postupem času se bude sytost barev snižovat a odstíny lehce měnit.

Každá kůže snáší její narušení po svém, a proto můžou nastat i situace jako úplné vyloučení a neuchycení pigmentu. Mnohá doporučení však říkají navštívit salon znovu z důvodu korekce, nejdříve ale po 1 měsíci.

Komentáře