Na co si dát u microblading (vláskování) obočí pozor?

Kategorie: Obočí

Mojekrasa

Přejete si mít přirozeně vypadající obočí, které má ideální hustotu, linii i tvar? Pak je metoda vláskování neboli microblading ta ideální právě pro vás. Dokáže totiž vytvořit opravdu přirozený vzhled realistického obočí, které má skvělý vzhled i bez líčení.

Microblading obočí – HD line

Microbladingnebo také HD line je forma permanentního make-upu pro přirozený efekt obočí. Používá se při něm speciální ruční pero s čepelkou. Čepelka obsahuje jemné jehličky, které leží v řadě za sebou a pomocí nich se vykreslují jednotlivé chloupky do svrchní vrstvy kůže. Zvolením správného pigmentu korespondujícího s typem, barvou pleti a vlasů, jsou vykreslené chloupky téměř k nerozeznání od přirozených chloupků. Výsledný efekt je přirozený, obličej se omladí, rozzáří a zvýrazní se vaše oči.

Microblading – 3D permanentní make-up

Čepelková metoda microblading je známá i jako 3D permanentní make-up, HD line nebo vláskování. Tato japonská technologie permanentního make-upu dokáže napodobit přirozený tvar obočí. Vláskování se provádí vykreslením jednotlivých chloupků obočí, vypadá velmi přirozeně a je téměř nerozeznatelné od přírodního obočí. Doplňuje jeho hustotu, tvar, línii i délku. Microblading je velmi jemná technika vpravování pigmentu do svrchní vrstvy pokožky a vydrží 1,5 až 2 roky. Záleží i na tom, jak se o své obočí budete starat, na vašem metabolismu a životním stylu. Pigment ani po čase nemění svou barvu jako u klasických tetování. Aplikovaný odstín pouze časem ztrácí svou intenzitu.

Vláskové obočí

Úspěšný efekt vláskování obočí v podobě vykreslení jednotlivých chloupků mikrojehličkou spočívá v tom, že jsou krátké, šikmé a vlasově tenké črty vedeny v místech růstu obočí. Věrně tak napodobují růst chloupků a simulují přirozený vzhled vašeho obočí. Výsledná kresba linie obočí je lehká a přirozená. Při výběru správného tvaru a odstínu pigmentu vhodného přesně pro vás, bude výsledný efekt přirozený. Poranění kůže je minimální, hojení rychlé a výsledný efekt je téměř okamžitý.

Aplikace microbladingu

Vláskování je vhodné pro řídké, světlé, místy prořídlé nebo nevhodně tvarované obočí. Můžete jej doplnit pro lepší výsledný efekt i pudrovým permanentním make-upem pro vystínování. Záleží na typu vaší pokožky a v salonu vám poradí. Bolestivost se během tetování omezuje aplikací kvalitního povrchového anestetika. Nemusíte se proto bát bolestivosti. Microblading je jemná technika, šetrná k pokožce. Pokud se provádí správně, jizvy nezanechá, téměř nebolí a výsledek je přirozený.

Ošetření po aplikaci

Druhý až pátý den po zákroku zaznamenáte, že už je vaše obočí tmavší a silnější. Pigment, který zůstal na povrchu kůže, zoxiduje, ale to neplatí o pigmentu zapraveném do kůže. Pak dojde k pozvolnému odlupování stroupků, které nikdy neslupujte. Na chvilku je proto pod šupinkami obočí méně výrazné, ale do 14 dní se pigment znovu objeví.

Cena microblading obočí

Cena se pohybuje od 5000 až 9000 korun podle salonu. Do 6 až 8 týdnů by se měla provést případná korekce, která stojí asi 1000 korun.

Vyzkoušely jste microblading obočí? Jaké jsou vaše zkušenosti a co byste poradily ostatním?

Kam zajít na microblading obočí v Praze?

Mohlo by vás zajímat:


Hledejte salony online na Salony-krasy.cz

Ať už hledáte kosmetičku nebo kadeřnici nebo profesionála na jakékoliv jiné ošetření pleti, či pouze potřebujete zrelaxovat, na Salony-krasy.cz najdete vše, co zrovna vaše tělo, vlasy, nehty, řasy potřebují nebo si zaslouží!

Komentáře